Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

AROMAX



AROMAX Édeskömény illóolaj (Foenicumu vulgare) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, inhalálásra, arcgőzölésre, szájvíz készítésére, körömápoló olaj készítéséhez

Az édeskömény illóolajat (Aetheroleum foeniculi) az ernyősvirágzatúak családjába (Apiaceae) tartozó édeskömény (Foeniculum vulgare) érett, szárított és összezúzott terméseiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 2-6%-os hozammal. Az olaj színtelen vagy halvány sárgászöld színű, édeskés illatú, az ánizsra emlékeztető.

Ö... 
1 640 Ft
AROMAX Édesnarancs illóolaj (Citrus sinensis) 10 ml

A közérzetjavító és fertőtlenítő hatású olaj fő alkotórésze a legalább 80-90%-ban jelenlévő limonén.
A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos édesnarancs illóolajat aromafürdő; inhaláció; masszázs-
és fürdőolajok, valamint aromalámpás párologtatás formájában légtér fertőtlenítésre és frissítésre;
nyugtalanság és szorongás oldására, alvászavarok megszüntetésére, illetve kozmetikai jellegű
bőrpanaszok kezelésére használják. Fontos illatösszetevője a különféle friss, citromos alapillatú
illatszereknek és parfümöknek.
Az édesnarancs terméshéjából kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, de fényérzékenyítő
hatású lehet.

 
1 005 Ft
AROMAX Erdeifenyő illóolaj (Pinus sylvestris) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő készítéséhez, inhalálásra, arcszesz készítéséhez.

A fenyőfélék családjába (Abietaceae) tartozó erdeifenyőből (Pinus sylvestris) kétféle illóolajat is előállítanak. A terpentinolajat (Aetheroleum terebinthinae) a fatörzs bemetszésekor kifolyó természetes balzsamból nyerik ki vízgőzdesztillációval, és mintegy 15-30%-os hozammal. A desztilláció után visszamaradó rész a gyanta (Colophonium). A terpentinolaj savas kémhatású, ezért mészví... 
1 400 Ft
AROMAX Fahéj illóolaj (Cinnamomum zeylanicum) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, bőrápolásra, szájvíz készítéséhez.

A fahéj illóolajat (Aetheroleum cinnamomi) a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó ceyloni fahéjfa (Cinnamomum verum, syn.: C. ceylanicum) belső kérgéből és a kínai kasszia fahéjfa (C. aromaticum, syn.: C. cassia) hámozatlan kérgéből víz- vagy vízgőz-desztillációval nyerik ki. Az olaj előállításának hozama 0,5-4,0%. A kérgek mellett a fahéjfák leveleiből és leveles hajtásvégeiből is állítanak elő illóolajat.... 
1 475 Ft
AROMAX Fodormenta illóolaj (Mentha spicata) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
légfrissítésre, arcgőzöléshez zsíros, pattanásos bőrre, reggeli frissítő zuhanyozáshoz, mellápoló masszázsolaj készítéséhez

A fodormenta (Mentha spicata var. crispata /Bentls./ Mansf.) a borsosmentához hasonló évelő növény, szárai és levelei azonban a borsosmentáéval ellentétben nem antociánosak (nem ibolyás színűek), hanem többnyire sötétzöldek. A virágzó föld feletti részeiből vízgőzdesztillációval előállított illóolaja színtelen, halványsárga vagy oli... 
1 950 Ft
AROMAX Geránium illóolja (Pelargonium graveolens) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, bőrápoló olaj, szájvíz, arcszesz és parfüm készítéséhez.

A geránium illóolaját a többnyire dél-afrikai őshazájú és a gólyaorrfélék családjába tartozó (Geraniaceae) muskátli fajok (P. graveolens [L.] L’Her. ex Ait. – rózsamuskátli, P. odoratissimum Ait – citromillatú muskátli, P. radula [Cav.] L’Her. ex Ait. – cifralevelű muskátli) és hibridek virágos-leveles hajtásaiból vízgőzdesztillációval nyerik ki.... 
4 230 Ft
AROMAX Grapefruit illóolaj 10 ml

Az illóolaj főbb hatásaiként a fertőtlenítő, antimikrobiális, nyugtató, valamint a bőr alatti
szövetek vérellátását és nyirokkeringését elősegítő hatásokat lehet megemlíteni. A grapefruitolajat
e hatások miatt szorongások oldására és a meghűlések okozta kellemetlen tünetek enyhítésére lehet
használni aromalámpák vizébe cseppentve vagy levegőbe porlasztva, illetve a légzés könnyítését célzó
inhaláló keverékek alkotórészeként.
Emellett zsíros, pattanásos bőr ápolására, illetve cellulitis kezelésére szánt készítmények egyik
hatóanyagaként is ajánlják a grapefruit illóolajat tartalmazó készítményeket. Kellemes, frissítő
illata miatt kedvelt alkotórésze a masszázs- és fürdőolajoknak is. Az illóolaj nem toxikus,
nem bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő, azonban a hidegen préseléssel kinyert illóolajban a kumarinok
miatt enyhén fototoxikus hatású. Ez utóbbi hatás kivédése érdekében kozmetikai készítmények
legfeljebb 4%-ban tartalmazhatnak préseléssel előállított grapefruit illóolajat, és azt is
javasolják, hogy grapefruit illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12
órát várjunk a napozással és a szoláriumozással. A vízgőz-desztillálációval előállított grapefruit
illóolaj kumarinmentes, ezért fototoxikus hatással ennél az olajnál nem kell számolnunk.

 
1 300 Ft
  AROMAX Ilang-ilang illóolaj (Cananga odorata var. Genuinum) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj, parfüm készítéséhez.

Az ilang-ilang illóolajat (Aetheroleum annonae) az Annónafélék (Annonaceae) családjába tartozóilangfa (Cananga odorata var. genuinum, syn.: Annona odorata) friss virágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal. Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik (a desztilláció elején gyakran választják le a legfinomabb részt, majd ezt köv... 
4 305 Ft
AROMAX Indiai citromfű illóolaj 10 ml

Az indiai citromfű illóolajat (Cymbopogon citrati aetheroleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó és Indiában őshonos indiai citromfű, más néven citromos fűszercirok (Cymbopogon citratus) felaprított, friss vagy fonnyasztott leveleiből (hajtásaiból) vízgőz-desztillációval nyerik ki, az illóolaj hozama: 0,5-0,8%. Az illóolaj színe a halványtól a narancssárgáig (vörösesbarnáig) terjed, illata friss, citromra emlékeztető.
A jellegzetes illatát a benne lévő citrálok adják, ezek mennyisége 65-85% között mozog. A citrálnak nevezett alkotórész két vegyületet takar: citrál Á-t (más néven gerániál) és citrál B-t (más néven nerál). Mellettük még a limonén, citronellol és mircén alkotórészek említhetők meg.
Az illóolaj főbb hatásai: fertőtlenítő, antimikrobiális, dezodoráló, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó – emésztőrendszeri tonizáló, gyulladáscsökkentő és értágító. Az illóolaj használatát belsőleg elsősorban a gyomor- és bélrendszert érintő bakteriális fertőzések és bélgyulladások esetén javasolják.
Külsőleg inhalálás, aromafürdők és masszázsok formájában alkalmazzák idegi kimerültség és túlterheltség esetén, illetve kozmetikai bőrproblémák (pl. enyhébb lefolyású érbántalmak, cellulitis) kezelésére alkalmas összetételekben is hasznosítják az olaj gyulladáscsökkentő és az erek állapotát kedvezően befolyásoló hatásait. Az indiai citromfűolaj és egyes összetevői dezodorálószereknek és parfümöknek is fontos alkotórészei lehetnek. Az indiai citromfű illóolaja nem mérgező, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.

 
1 400 Ft
AROMAX Jázmin illóolaj 10 ml

A jázmin (Jasminum officinale) virágaiból kinyert olaj hangulatjavító, frissítő hatású.
Fontosabb alkalmazási területei: fáradtság, kimerültség és depresszió. Fontosabb felhasználási formái: masszázs- és fürdőolajok, légtérfrissítők, aromalámpás párologtatás.

 
1 330 Ft
AROMAX Jojobaolaj (Simmondsia chinensis) 50 ml
Javasolt alkalmazás:
bőrápoló- és masszázsolajként minden bőrtípusra

A jojobaolajat (Simmondsiae oleum) a jojobafélék családjába (Simmondsiaceae) tartozó jojobafa (Simmondsia sinensis, syn. S. californica) magvaiból préseléssel és finomítással állítják elő, kb.50%-os hozammal.

Összetétele, minősége:
Ez a termék aranysárga színű, olajszerű, folyékony halmazállapotú viasz, melyben főbb zsírsavösszetevőként az eikozénsavat (kb. 70%), az olajsavat és az erukasavat (kb. 10-... 
3 380 Ft
AROMAX Kakukkfű illóolaj (Thymus vulgaris) 10 ml
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, bedörzsölő olaj, körömápoló olaj, valamint szájvíz készítésére.

A kakukkfű illóolajat az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó, a mediterrán vidékeken honos és nálunk is termesztett kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) alsó, vastagabb, fás szárak nélküli virágzó hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-3%-os hozammal. Az illóolaj színtelen, halványsárga vagy vöröses színű, illata markáns, fűszeres, a fenolos alkotórésznek (... 
1 440 Ft