Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

AROMAX


AROMAX - Citronella illóolaj (Cymbopogon nardus)10 ml

A citronellaolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó (repellens), emésztőrendszeri
tonizáló és görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik. A citronellaolajat rovarriasztó hatású
készítmények (spray-k, stiftek, gyertyák) illatanyagaként, reumás és izületi fájdalmak kezelésére
külsőleg használható készítmények hatóanyagaként, valamint görcsökkel járó bélfertőzések kezelésére
használják, ez utóbbi esetben belsőleg alkalmazható készítmények összetevőjeként.
A citronellaolaj a bőrt nem irritálja és bőrérzékenyítő hatása sincs.

 
1 330 Ft
AROMAX - Édesnarancs illóolaj (Citrus sinensis) 10 ml

A közérzetjavító és fertőtlenítő hatású olaj fő alkotórésze a legalább 80-90%-ban jelenlévő limonén.
A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos édesnarancs illóolajat aromafürdő; inhaláció; masszázs-
és fürdőolajok, valamint aromalámpás párologtatás formájában légtér fertőtlenítésre és frissítésre;
nyugtalanság és szorongás oldására, alvászavarok megszüntetésére, illetve kozmetikai jellegű
bőrpanaszok kezelésére használják. Fontos illatösszetevője a különféle friss, citromos alapillatú
illatszereknek és parfümöknek.
Az édesnarancs terméshéjából kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, de fényérzékenyítő
hatású lehet.

 
1 005 Ft
AROMAX - Grapefruit illóolaj 10 ml

Az illóolaj főbb hatásaiként a fertőtlenítő, antimikrobiális, nyugtató, valamint a bőr alatti
szövetek vérellátását és nyirokkeringését elősegítő hatásokat lehet megemlíteni. A grapefruitolajat
e hatások miatt szorongások oldására és a meghűlések okozta kellemetlen tünetek enyhítésére lehet
használni aromalámpák vizébe cseppentve vagy levegőbe porlasztva, illetve a légzés könnyítését célzó
inhaláló keverékek alkotórészeként.
Emellett zsíros, pattanásos bőr ápolására, illetve cellulitis kezelésére szánt készítmények egyik
hatóanyagaként is ajánlják a grapefruit illóolajat tartalmazó készítményeket. Kellemes, frissítő
illata miatt kedvelt alkotórésze a masszázs- és fürdőolajoknak is. Az illóolaj nem toxikus,
nem bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő, azonban a hidegen préseléssel kinyert illóolajban a kumarinok
miatt enyhén fototoxikus hatású. Ez utóbbi hatás kivédése érdekében kozmetikai készítmények
legfeljebb 4%-ban tartalmazhatnak préseléssel előállított grapefruit illóolajat, és azt is
javasolják, hogy grapefruit illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12
órát várjunk a napozással és a szoláriumozással. A vízgőz-desztillálációval előállított grapefruit
illóolaj kumarinmentes, ezért fototoxikus hatással ennél az olajnál nem kell számolnunk.

 
1 170 Ft
AROMAX - Klementin illóolaj 10 ml

A klementin illóolaja a legerőteljesebb nyugtató és szorongásoldó hatású illóolajok közé tartozik,
de a limonénnek köszönhetően kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A klementin
terméshéjából kinyert olajat feszültség és idegesség okozta álmatlanság, szorongás, illetve fokozott
izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő-
és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. Az illóolajat illatösszetevőként és szagtalanító
(dezodoráló) alkotórészként hasznosítják különféle kozmetikai készítményekben, illetve parfümökben.
A klementinből kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, nincs bőrérzékenyítő és
fototoxikus hatása.

 
1 070 Ft
AROMAX Borsosmenta illóolaj

A borsosmenta illóolajat (Aetheroleum menthae piperitae) az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó borsosmenta (Mentha x piperita) virágzó hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-3%-os hozammal. Az illóolaj színtelen, vagy enyhén zöldessárga színű, jellegzetes friss, mentaillattal.

A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos borsosmentaolaj legfontosabb alkotórésze a mentol (a gyógyszerkönyvünk előírása szerint min. 50%-nak kell lennie), ami mellett a mentil-acetát és a menton említhető még az olaj fontosabb alkotórészeként.
A borsosmentaolaj antimikrobiális, emésztésjavító, epehajtó, görcsoldó, frissítő, helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik, ezért alkalmazása meglehetősen sokrétű, és az alkalmazott gyógyszerformák is sokfélék. Alkalmazásának egyik legfontosabb területe a különböző emésztőrendszeri megbetegedések (epehólyag-bántalom, máj- és hasnyálmirigy elégtelenség, gyomor- és bélgörcsök, fokozott bélgázképződés, fokozott bélingerlékenység), melyek kezelésére szélhajtó-, gyomor- és epehajtó cseppek, emésztést elősegítő és gyomorgörcsoldó tabletták, lágyzselatin kapszulák, ill. instant teák alkotórészeként használják.
A borsosmentaolaj ugyancsak nélkülözhetetlen orvossága a különböző légúti megbetegedéseknek is, melyek kezelésére inhalálószerek, légzéskönnyítő szaunaolajok, köhögés elleni szirupok és kúpok, légzéskönnyítő hatású gyógycukorkák, ill. légzéskönnyítő mellkasi krémek és bedörzsölők alkotórészeként kerül felhasználásra. Említést kell tenni arról is, hogy légfrissítőként is jól használhatók, pl. dohányosoknál a szoba levegőjének frissítésére, vagy a tanulás, a koncentráció fokozásának érdekében.
Fontos szerepe van a szájhigiéné fenntartásában (pl. a kellemetlen szájszag megszüntetésében és a friss lehelet biztosításában), ill. a különféle szájüregi folyamatok kezelésében, melyeknél szájvizek, fogkrémek és rágógumik alkotórészeként kerül felhasználásra.
A borsosmentaolaj hűsítő, helyi érzéstelenítő hatását mozgásszervi bántalmak és sportsérülések kezelésénél hasznosítják, részben masszázs- és fürdőolajok, részben terápiás céllal ajánlott készítmények (gélek, krémek, kenőcsök, tapaszok) alkotórészeként. Hasonló célra használják az olaj fő alkotórészét, a mentolt is.
Az olaj hűsítő, értágító és fájdalomcsillapító hatását a migrén kezelésében szintén hasznosítják különböző koncentrációjú bedörzsölőszerek alkotórészeként, önmagában vagy más illóolajokkal társítva.
Mindezek mellett különböző bőrápoló készítmények (pl. viszketést csillapító szerek) alkotórészeként, ill. rovarcsípések következtében kialakuló gyulladások kezelésére alkalmas készítményekben.
A borsosmentaolaj enyhén toxikus, nem irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus. Belsőleg és külsőleg egyaránt óvatosságot igényel az alkalmazása. Egyik ismert mellékhatása, hogy kisgyermekeknél belélegzéskor (inhalálás) légzésbénulást válthat ki (Kratschmer-Holmgren reflex) és emiatt 3-5 éves korig ellenjavallt a használata az orr környékén, ill. az orrban. Homeopátiás kezelések esetén szintén ellenjavallt az alkalmazása.

 
1 330 Ft
AROMAX Indiai citromfű illóolaj 10 ml

Az indiai citromfű illóolajat (Cymbopogon citrati aetheroleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó és Indiában őshonos indiai citromfű, más néven citromos fűszercirok (Cymbopogon citratus) felaprított, friss vagy fonnyasztott leveleiből (hajtásaiból) vízgőz-desztillációval nyerik ki, az illóolaj hozama: 0,5-0,8%. Az illóolaj színe a halványtól a narancssárgáig (vörösesbarnáig) terjed, illata friss, citromra emlékeztető.
A jellegzetes illatát a benne lévő citrálok adják, ezek mennyisége 65-85% között mozog. A citrálnak nevezett alkotórész két vegyületet takar: citrál Á-t (más néven gerániál) és citrál B-t (más néven nerál). Mellettük még a limonén, citronellol és mircén alkotórészek említhetők meg.
Az illóolaj főbb hatásai: fertőtlenítő, antimikrobiális, dezodoráló, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó – emésztőrendszeri tonizáló, gyulladáscsökkentő és értágító. Az illóolaj használatát belsőleg elsősorban a gyomor- és bélrendszert érintő bakteriális fertőzések és bélgyulladások esetén javasolják.
Külsőleg inhalálás, aromafürdők és masszázsok formájában alkalmazzák idegi kimerültség és túlterheltség esetén, illetve kozmetikai bőrproblémák (pl. enyhébb lefolyású érbántalmak, cellulitis) kezelésére alkalmas összetételekben is hasznosítják az olaj gyulladáscsökkentő és az erek állapotát kedvezően befolyásoló hatásait. Az indiai citromfűolaj és egyes összetevői dezodorálószereknek és parfümöknek is fontos alkotórészei lehetnek. Az indiai citromfű illóolaja nem mérgező, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.

 
1 400 Ft
AROMAX Jázmin illóolaj 10 ml

A jázmin (Jasminum officinale) virágaiból kinyert olaj hangulatjavító, frissítő hatású.
Fontosabb alkalmazási területei: fáradtság, kimerültség és depresszió. Fontosabb felhasználási formái: masszázs- és fürdőolajok, légtérfrissítők, aromalámpás párologtatás.

 
1 330 Ft
AROMAX Levendula illóolaj 10 ml

A levendula illóolajat (Aetheroleum lavandulae) az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó keskenylevelű, francia vagy valódi levendula (Lavandula angustifolia, syn.: L. vera) frissen vágott virághozó ágvégeiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1,5%-os hozammal. Az illóolaj színtelen, halványsárga színű, édeskés, levendulavirágra emlékeztető és enyhén balzsamos illatú.
Az olaj legjellemzőbb alkotórészei a linalil-acetát (35-40%) és a linalol (30-40%).
Az érvényben lévő VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos valódi levendula olaj nyugtató, ellazulást elősegítő, vérnyomáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antimikrobiális főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának egyik kiemelt fontosságú területe az alvászavarok, szorongás és az idegesség kezelése, melyeknél aromalámpából elpárologtatva, vagy alvópárnák, masszázs- és fürdőolajok, ill. fürdősók alkotórészeként kerülhet felhasználásra. Antimikrobiális tulajdonságának köszönhetően sebgyógyulások elősegítésére, fertőzéses bőrbántalmak és lábszárfekély, valamint rovarcsípések okozta viszketés kezelésére bőrápoló készítmények alkotórészeként alkalmazzák. A levendulaolajat tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonságosan használhatók. A levendulaolaj alkamazásának ugyancsak fontos területeként említhető meg a reumás, neuralgiás és egyéb krónikus fájdalmak kezelése, melyeknél elsősorban masszázs- és fürdőolajok, bedörzsölőszerek és kenőcsök alkotórészeként használatos. A fájdalom mérséklődését a fent említett készítményeknél az ellazulást elősegítő hatásnak tulajdonítják. A valódi levendula illóolajából különböző kozmetikai készítményeket (parfümök) és levegőillatosítókat is előállítanak. A valódi levendulaolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

 
1 330 Ft

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.