Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


OPTIMA tőzegáfonya koncentrátum 250 ml

OPTIMA tőzegáfonya koncentrátum 250 ml
4 760 Ft
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják.Kiváló minőségű tőzegáfonya gyümölcsök felhasználásával készült.Összetevők: Amerikai tőzegáfonya gyümölcslé koncentrátum (Vaccinium spp.), kálium-szorbátFelhasználási javaslat:

A tőzegáfonya gyümölcslé közvetlenül az üvegből kiöntve is fogyasztható (20 ml/nap), de hígítható vízzel vagy más italokkal is. Hozzáadható smoothie-hoz, joghurthoz stb.

A természetes gyümölcsleveknek, így a tőzegáfonyának is az íze, állaga és színe tételenként eltérhet. Ez nem befolyásolja a termék minőségét.

Optima tőzegáfonya juice 250 ml
Vásárlás a NutriLAB webáruházában Optima tőzegáfonya juice 250 ml
Szeretném megvásárolni ezt a terméket a NutriLAB webáruházában.Használati útmutató:

Fogyasztás előtt az üveg tartalmát jól rázza fel. Felbontás után hűvös sötét helyen + 4 °C hőmérsékleten (hűtőszekrényben) tárolandó.

Felbontás után 2 hónapig fogyasztható.
Amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon)Amerikai tőzegáfonya
Amerikai tőzegáfonya
Az amerikai tőzegáfonyát természetes antibiotikumnak is nevezik.

Baktériumellenes aktivitása nincs, viszont hatékonyan gátolja a kórokozók megtapadását a húgyutakban, így hosszú távon a megelőzés eszköze és az akut kezelés kiegészítője lehet.

Akut és krónikus alsó húgyúti fertőzésekben, az orvos által felírt antibiotikum terápia kiegészítője lehet.

A felfázásra hajlamos egyéneknél megelőzésképpen is hasznos az amerikai tőzegáfonya kivonata vagy önmagában a gyümölcse.

Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére, immunrendszer erősítésére használják, valamint étvágygerjesztő hatása is ismert.

Tőzegáfonya túl adagolása gyakorlatilag lehetetlen. Mellékhatása nincs.Húgyúti fertőzések, felfázások ill. gyulladások kezelésére házilag kiválóan alkalmas.Az amerikai tőzegáfonya vagy cranberry (Vaccinium macrocarpon) az Magyarországon 1990-es évekig ismeretlen volt. Észak-Amerikából származik, örökzöld, kb. 10-15 cm magas törpecserje, amely a vörösáfonyánál nagyobb, piros-sárga gyümölcsöket termő gyógynövény.

A tőzegáfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar. Az antioxidáns vitaminok – mint az E-vitamin, béta-karotin, és 30-40 mg/100g C-vitamin – fokozzák a hatását. Nyomelemek nátriumot, foszfort, káliumot is tartalmaz.