Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


SANCT BERNHARD KALCIUM+D3 VITAMIN TABLETTA 150DB

SANCT BERNHARD KALCIUM+D3 VITAMIN TABLETTA 150DB
3 300 Ft

A kalcium az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fém, fontos szerepet tölt be, a sejtfolyamatokban. A csontok épüléséhez is fokozottan fontos. A kalcium felvételét segíti a D-vitamin, amelyre a csontokban történő kalcium raktározása szempontjából nagy szüksége van.

A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag az emberi szervezet számára, ez alkotja a csontok és a fogak szilárdságát. Elengedhetetlen a normális idegi- és izomműködéshez, befolyásolhatja számos enzim aktivitását, és kulcsfontosságú szerepet tölt be a sejtek jelátviteli rendszerében. Mindemellett felelhet még a szív és immunrendszer megfelelő működéséért, és a véralvadásért. Az átlagos felnőtt szervezetében 1-2 kg kalcium található, amelynek körülbelül 98%-át a csontrendszer tárolja, a fennmaradó százalék pedig a lágyszövetek sejtjeiben és a szöveteken kívüli folyadékban, a vérben kering. Hogy mindezen funkciók harmóniában működhessenek, a vérnek fenn kell tartani ezt az állandó pár százalékot. Ha azonban nincs biztosítva az életkornak megfelelő kalcium bevitel, vagy annak felszívódása nem elégséges, illetve ha túlzott mértékű a veséken és beleken keresztül történő kiválasztás, a szervezet a csontok kalcium raktáraiból vonhatja el a szükséges mennyiséget. Ez idővel csontritkuláshoz (oszteoporózis) vezethet.

A kalcium tulajdonságai:

-Nélkülözhetetlen a véralvadásban, a szív- és csontvázizmok összehúzódásában, az enzimek működésében. Része van az ideg– és izomműködésben, enyhíti a vádli görcsöt. Segíti az idegrendszerben az ingerületek közvetítését.

-A csontok és fogak építőanyaga, viszont a csontok és fogak egészségét csak a foszforral együtt tudja biztosítani. Tinédzserkorban a maximális csontsűrűség kialakításában, a csontok és fogak egészséges fejlődése szempontjából igen fontos szerepet játszik.

-A kalcium nélkülözhetetlen a B12 vitamin felszívódásában, ezenkívül elősegítheti a vas felszívódását.

-Enyhítheti az allergiás tüneteket, és az álmatlanságot, mérsékelheti az ingerlékenységet és figyelemzavart, továbbá igen fontos funkciója, hogy semlegesíti az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek savasítanak, akkor a szervezetünk arra kényszerül, hogy visszaálljon a lúgos állapotába. Ezzel viszont kalciumot von ki a tartalékaiból, azaz a csontokból.

-A csontritkulás egyik ellenszere

-A kalcium felvételét segítheti a D-vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása miatt van szükség.

-A kalcium anyagcserét a kalcium és D-vitamin bevitel, valamint a mellékpajzsmirigy által termelt parathormon és kalcitonin szabályozza.

-A kalcium a hatását magnéziummal, foszforral és D vitaminnal együtt fejti ki legjobban.

Adagolás: Napi 2 tabletta.
Főétkezések előtt, bő folyadékkal nyelje le.

Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Összetevők: kalcium-karbonát, töltőanyag: mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói), töltőanyag (nátrium-karboxi metil-cellulóz), szilícium-dioxid,  D3-vitamin

Hatóanyagok

2 tabletta

NRV*%

Kalcium

800mg

100

D3-vitamin

20 µg

400

NRV%= Felnőttek részére ajánlott napi beviteli referenciaérték százalékban kifejezve.
**= Nincs megállapított mennyiség.