Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Flavonoid King 1 L

Flavonoid King 1 L
16 200 Ft

Flavonoid King - Aloe Vera és Noni juice-t tartalmazó vegyes gyümölcs-és zöldséglé 1l


Sokat hallottunk már az flavonoidokról és felvetődik a kérdés, hogy vajon melyik mellett döntsünk? 
Hogy megkönnyítsük döntését, a vegyes gyümölcs és zöldséglevet, ami flavonoid tartalmáról ismert, Aloe Vera és Noni juice-val dúsítottuk, tehát a flavonoidok hatását növeltük az Aloe Vera és Noni hatóanyagaival!

Egyaránt ajánlható felnőtteknek, időseknek és gyermekeknek is, ugyanis az összetevőket tekintve az immunrendszerünkre lehet pozitív hatással. 
Koleszterinszint csökkentésben lehet szerepe, ugyanis a napi stresszes állapot már gyermekkorban is előidézhet megemelkedett koleszterin szintet.

A flavonoidok elsősorban a gyümölcs héjában – esetenként a színes hús szöveteiben is – valamint a szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. 
Például a citrusfélékben, szója termékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezője, Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében.

 

A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben.

 

A sejtek anyagcseréjének melléktermékeként szervezetünkben szabadgyökök jön­nek létre. Ezek károsítják a sejtmembránokat, rombolják a DNS-t, általában fő okozói az öregedéssel együtt járó fizikai, testi hanyatlásnak.

 

 

Legjelentősebb flavonoid források a bogyós gyümölcsök, valamint a leveles zöldségek és hagymafélék. 

Mai ismereteink szerint a növényi élelmiszerekkel elfogyasztott flavonoidok hatása egészségvédő és betegségmegelőző. Élelmiszerekkel történő fogyasztásuk nem jelent kockázatot, ellenkezőleg, segíti a szervezetben fenntartani azt az egyensúlyt, amely a károsító hatások és belső védelmi rendszer között fennáll az egészséges szervezetben.
A flavonoid tartalmú készítményekkel megelőzhetjük a nemkívánt szív- és érrendszeri problémák és a daganatos elváltozások kialakulását.

forrás: nepgyogyaszat.com/letfontossagu-osszetevok/flavonoidok.html

 

A Morinda citrofolia/ Noni összetevői és azok esetleges hatásai:

  • A B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, szükségesek a szervezet oxidatív anyagcseréjéhez, valamint nélkülözhetetlenek a megfelelő vérképzéshez, a bőr és a haj épségének megőrzéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez.
  • Béta-karotin Hatékony antioxidáns, az A-vitamin provitaminja. A köröm, a haj és a bőr egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik.
  • Folsav Alapvető fontosságú a vérképzésben, a sejtképződésben, a sejt örökítő anyagainak képzésében, az idegrendszer működésében.
  • E vitamin Védi a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek a sejtfalak szerkezetét, illetve a sejtek alkotórészeit roncsolják, és az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért is felelősek.
  • C-vitamin Igen hatékony antioxidáns, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, segíti a vas felszívódását, részt vesz az érrendszer épségének fenntartásában.
  • Biotin más néven H vitamin Elengedhetetlen az alapvető tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék, zsírok) anyagcseréjéhez és a haj szerkezetének védelméhez
  • Kalcium: részt vesz a csontépítésben.
  • Magnézium: az izmok megfelelő működését segíti elő
  • Nátrium: A szervezetünk folyadékháztartását szabályozza, a klórral és a káliummal együttvéve. Az izomműködésben, az izmok „ingerelhetőségében" játszik szerepet. Vérnyomás szabályozásában játszik fontos szerepet
  • Kálium: A szervezetünk folyadékháztartásának szabályozásában játszik szerepet, a savak és a lúgok egyensúlyának megtartásával
  • Cink: szerepet játszik az idegrendszer és a meddőség gyógyításában.
  • Mangán: szükséges a megfelelő csontszerkezet, a normális izomreflex kialakulásához, a központi idegrendszer normális működéséhez.
  • Vas: a vörösvértestek, az enzimek képzésében játszik szerepet.
  • Réz: a vas hemoglobinba épülését segíti.
  • Jód: a pajzsmirigy működését befolyásolja.
  • Szelén: lassítja a szövetek öregedését.
  • Króm: közreműködik a szénhidrát-anyagcserében, elősegíti a növekedést.
  • Molibdén: pozitív hatással van közérzetre.

 

Tápérték/Nutritional value:

Megnevezés 40 ml
100 ml *NRV % 40 ml/100 ml
Energia: 145,2 kJ/34,4 kcal 363 kJ/86,07 kcal 1,72/4,3
Zsir: 0,14 g 0,34 g 0,2/0,4
- amelyből telített zsírsavak: 0,08 g 0,2 g 0,4/1
Szénhidrát: 7,64 g 19,1 g 2,9/7,3
- amelyből cukor: 
7,32 g 18,3 g 8,1/20,3
Fehérje:  0,28 g 0,71 g
0,5/1,4
Só: 0,01 g 0,025 g 0,1/0,4
C-vitamin: 180 mg 450 mg
225/562 
B6-vitamin: 2 mg
5 mg
142/357
Folsav: 200 mcg
500 mcg
100/250
B5-vitamin: 6 mg
15 mg
100/250
Biotin: 150 mcg
375 mg
300/750
B12-vitamin: 3 mcg
7,5 mcg
120/300

*NRV %: beviteli referenciaérték felnőttek esetében

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS: 
Ajánlott fogyasztás: Napi 40 ml fogyasztása ajánlott, 120 ml vízben elkeverve, étkezés előtt. Fogyasztás előtt felrázandó!

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen! Felbontást követően hűtőben tárolandó és 2 hónapon belül elfogyasztandó!

A termék tartalmaz:
Aloe Vera levél juice: 42%
Gyümölcslé mix (1:12): 28%
Noni gyümölcslé: 22%

A vegyes gyümölcs és zöldséglevet gyermekek és idős emberek is fogyaszthatják!

 

ÖSSZETEVŐK:
Aloe Vera levél juice, gyümölcslé mix: almalé koncentrátum, narancslé koncentrátum, citromlé koncentrátum, szőlőlé koncentrátum, fekete répa-lé koncentrátum, málnalé koncentrátum, feketeribizlilé koncentrátum, cseresznyelé koncentrátum, feketeáfonyalé koncentrátum, szederlé koncentrátum, bodzalé koncentrátum, aroma, pektin, szentjánoskenyérmag gumi, C-vitamin, Noni gyümölcslé, gyümölcscukor, tartósítószer: kálium-szorbát, kalcium-pantotenát (B5-vitamin), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), folsav, biotin, cianokobalamin (B12-vitamin)

 

Egyes összetevők hatása:

 

Citrusok

A különféle Citrusok a legrégebben és egyben a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök. A gyümölcsök külső terméshéja illóolajat tartó mirigyekben gazdag, és a belőle kinyert, limonénban gazdag illóolaj elsősorban emésztésjavító és nyugtató  hatásokkal rendelkezik. A Citrus-gyülmölcsök, így a táplálkozási értéke is a rostokban, a vitaminokban (elsősorban a C-vitaminban), a növényi savakban, az ásványi anyagokban és a bioflavonoidokban rejlik. Rendszeres fogyasztása elsősorban a szervezet számára nélkülözhetetlen, antioxidáns, antikarcinogén és stressz-védő hatású C-vitamin pótlásában van.

 

Áfonya

Az áfonya is az a gyümölcs, amely rendkívül nagy megbecsülésnek örvend a népi gyógyászatban. Kiemelkedően magas a káliumtartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor, C-vitamin.
Igen magas ásványi só, fém és nyomelem tartalma, aminek következtében igen csak sokrétű az alkalmazása a gyógyászatban. Tudományosan is elfogadott a szív és érrendszeri betegségek gyógyítójának, illetve a látószervünk különféle betegségeire használják, valamint baktériumölő hatása is ismert.

 

Bodza

A növény gyógyászati felhasználása: lázcsillapító, izzasztó hatása miatt kitűnő szer a meghűléses megbetegedéseknél és az influenzánál.

Mivel vizelethajtó, ez a tulajdonsága felhasználható magas vérnyomásnál, lábduzzanatoknál. A meghűléses betegségeknél előforduló izomfájdalmak és emésztési zavarok gyógyítására használt teakeverékek egyik alkotóeleme.

 

Fekete ribiszke

A levéldrog flavonoidokat, procianidineket, illóolajat és C-vitamint tartalmaz. A gyümölcstermés a C-vitamin mellett E- és B-vitamint, valamint karotint és vasat is tartalmaz.

Felhasznált irodalmak: Babulka Péter: gyógynövényhasználat az Európán kívüli népek körében és a modern gyógyszerkutatás

 

Aloe Vera

Az Aloe Vera már az ősidőktől kiváló gyógynövénynek számít. A testünkben található kb. 350 féle vegyületből eddig több mint 240 hasznos hatóanyagot azonosítottak benne. Különleges tulajdonsága, hogy alkotórészeinek egymáshoz viszonyított aránya tökéletesen igazodik szervezetünk igényeihez.

Tartalmazza a D-vitamin kivételével az összes vitamint, 20-féle ásványt, 18-féle aminosavat, sok élelmi rostot, baktérium-, vírus- és gombaölő anyagokat, fitohormonokat és enzimeket.

B5-, B6- és B12 szükségesek a szervezet oxidatív anyagcseréjéhez, nélkülözhetetlenek az idegrendszer megfelelő működéséhez.

 

B5 vitamin/pantoténsav

A B-vitamin-komplexhez tartozó antioxidáns hatású vegyület a pantoténsav, amit B5 vitaminnak is neveznek.  Hiánytünetei között említhető pl. a fokozott hajhullás. Fontos szerepe van a hámszövet ellenállóképességének megtartásában és a seb gyógyulási folyamatának felgyorsításában.

 

C-vitamin

Talán legismertebb vitaminunk a C-vitamin, melynek beviteléről és pótlásáról a legtöbben rendszeresen gondoskodnak. Hiánya számos betegség ill. tünet (fogínysorvadás, fogínyvérzés, légúti fertőzések, izületi- izombántalmak, csontritkulás, bőrpanaszok, lassú sebgyógyulás stb.) kialakulását eredményezheti.  Antioxidáns vitamin, aminek az oxidált E-vitamin regenerálásában is szerepe van. Részben antioxidáns hatásával hozható összefüggésbe az is, hogy egyes vizsgálatok szerint szerepe van a szervezet öregedési folyamatának lassításában.

 

Biotin

A biotin (H-vitamin, koenzim R) egy vízoldékony, kéntartalmú vitamin, amely a B-vitamin-komplex család tagja. Kémiai szerkezetét az 1940-es években írták le. A táplálékokkal bevitt biotin szabadon, vagy fehérjéhez kötötten fordul elő. A vékonybél felső szakaszán csak a szabad formája szívódik fel. A veséken keresztül a vizelettel ürül, ugyanakkor a széklettel még több mennyiség távozik. Ez azzal magyarázható, hogy a bélbaktériumok is szintetizálják, amely formája azonban nem hasznosul. Felszívódási vesztesége kb. 50%.

 

Miért van rá szükség? Nélkülözhetetlen a normális szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcseréhez, a bőr egészséges állapotának fenntartásához, szerepe lehet a kopaszodás és az őszülés lassításában, enyhítheti az izomfájdalmakat, csökkentheti a bőrproblémákat. Hiánya esetén étvágytalanság, bőrgyulladás, a szőrzet kihullása, zsíranyagcsere-zavarok, izomfájdalmak jelentkezhetnek. Túladagolás tünetei eddig nem ismeretesek. 

Forrás: (WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember)

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14505/biotin-h-vitamin

 

Figyelem!
A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! A javasolt napi adagot ne lépjük túl!
 
 
Ellenjavallatok: nem ismeretesek!
Mellékhatások: nem ismeretesek!