Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Sanct Bernhard - Zöldkagyló koncentrátum 150 db

Sanct Bernhard - Zöldkagyló koncentrátum 150 db
8 500 Ft
Az új-zélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) szokatlanul nagy arányban (több mint 13%) tartalmaz
glukozaminglikánt (GAG), amely az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb
alkotóeleme. Kovasav tartalma pedig a csontokat és a kötőszöveteket erősíti. Továbbá vitaminok
(C,E, B6, B12 és folsav), ásványi anyagok (kalcium kálium, magnézium) és fontos nyomelemek is vannak
benne, emellett rendkívül gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban, amelyeknek
gyulladáscsökkentő hatása közismert.

Manapság a mozgásszervi betegségek prevenciójában és terápiájában a kagyló készítményeket az egyik
legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes alternatívaként tartják
számon a teniszkönyöktől az időskori kopáson át a gyulladásos, reumatikus panaszokig terjedő
esetekben. A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás),
akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a
mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem képes
előállítani, elengedhetetlenné válik annak rendszeres pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb
táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek, azon belül
is a kagylók főként az új-zélandi tarajos zöldkagyló jelent, mivel a kékkagyló fajták és egyéb
kagylófélék nem rendelkeznek ilyen hatással.