Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

IMMUNRENDSZER

Fő kategória >IMMUNRENDSZER

BiyoVit Gold tabletta 60 db
Multivitamin, multiminerál, Coenzim-Q-10 és növényi-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő tabletta 60db


Az emberi szervezet egészséges működéséhez a makro tápanyagokon (fehérje, szénhidrát, zsír) kívül ún. mikro tápanyagokra is szükség van. Ezek a mikro tápanyagok a vitaminok és az ásványi anyagok közül az ún. mikroelemek.
A vitaminok többségét és az ásványi anyagokat az emberi szervezet nem tudja előállítani, azokat a táplálkozással kell biztosítani. A változatos... 
10 070 Ft
C-1000 kapszula 60 kapszula

60 db 1000mg-os vegán kapszula
Összetevők: L-aszkorbinsav, citrus bioflavonoid, csipkebogyó kivonat, kapszulahéj: (hidroxi-propil)-metil-cellulóz.
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint az idegrendszer normál működéséhez.
Alkalmazási javaslat felnőtteknek: napi 1 kapszula, étkezés után, bő folyadékkal.

 
5 712 Ft
Colostrum 100 kapszula

kolosztrum a szabadon tartott szarvasmarhából nyert előtej, mely jelentős forrása az immunrendszer által termelt ellenanyagnak, az immunoglobulinnak (IgG).

Összetevők:kolosztrum(marha előtej), rizsliszt, zselatin, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (magnézium-sztearát, szilícium-dioxid).

Ajánlott adagolás:naponta 1 kapszula egy-három alkalommal. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Terhes és szoptató kismamák, 18 éven aluli gyermekek, a készítmény szedése előtt konzultáljanak orvosukkal.

 
7 430 Ft
DR.HERZ  Grapefruit mag csepp 20 ml
A grapefruit mag kivonat segítheti az immunrendszert, kedvező hatásai lehetnek lábadozás alatt valamint téli, megfázásos időszakban is. Hozzájárulhat a szervezet egészséges működésének fenntartásához, stresszes életmódot élőknek fizikai és szellemi igénybevétel esetén kimerültség, gyengeség, tavaszi fáradtság esetén kedvező hatással rendelkezhet.

Adagolás:

Gyerekeknek (4-14 éves): naponta 3x3 csepp, 2 dl folyadékban hígítva.
Felnőttek: naponta 3x6 csepp, 2... 
1 500 Ft
DR.HERZ - D-vitamin tabletta 2000 NE 60 db
A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció és a normál fogazat
fenntartásához, valamint hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához és az
immunrendszer normál működéséhez. 
1 885 Ft
DR.HERZ Echinacea csepp+C vitamin 50 ml

Az Echinacea cseppek hatóanyagai hozzájárulhatnak a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez. Segítheti a természetes védekezőrendszer működését, hozzájárulhat az alsó húgyúti szervek egészségének megőrzéséhez. Megelőzésre kúraszerű használata javasolható ősz elejétől tél végéig. A népgyógyászatban régóta használatos nátha és herpesz ellen megelőzésre és különböző fertőzések esetén.

Adagolás:

Gyerekeknek (4-14 éves): naponta 3x20 csepp 2dl folyadékban hígítva.
Felnőttek: naponta 3x20 csepp 2dl folyadékban hígítva.

Hatóanyag3 ml (60 csepp) oldatban* NRV%
Echinacea kivonat: 150 mg **
Polifenol: 6 mg **
C-vitamin: 150 mg 187,5
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi bevitieli referenciaérték

Összetevők: glicerin 85%, víz, Echinacea kivonat 4% polifenol tartalommal, aszkorbinsav, tartósítószerek: nátrium-benzoát, kálium-szorbát.

 
1 570 Ft
ÉDEN Ezüst kolloid ( pumpás )- 50 ml
Az Ezüst Kolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát, és penészt képes elpusztítani.
Szokatlanul gyorsan hat, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat.
Egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy a kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak immunissá válni
az ezüstrészecskék hatására, mint ahogy ez az antibiotikum esetében gyakran előfordul. 
935 Ft
Ezüstkolloid - pumpás 50 ml
Az Ezüst Kolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát, és penészt képes elpusztítani.
Szokatlanul gyorsan hat, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat.
Egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy a kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak immunissá válni
az ezüstrészecskék hatására, mint ahogy ez az antibiotikum esetében gyakran előfordul. 
920 Ft
Ezüstkolloid 200 ml
Az Ezüst Kolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát, és penészt képes elpusztítani.
Szokatlanul gyorsan hat, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat.
Egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy a kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak immunissá válni
az ezüstrészecskék hatására, mint ahogy ez az antibiotikum esetében gyakran előfordul. 
1 575 Ft
Flavonoid King 1 L

Flavonoid King - Aloe Vera és Noni juice-t tartalmazó vegyes gyümölcs-és zöldséglé 1l


Sokat hallottunk már az flavonoidokról és felvetődik a kérdés, hogy vajon melyik mellett döntsünk? 
Hogy megkönnyítsük döntését, a vegyes gyümölcs és zöldséglevet, ami flavonoid tartalmáról ismert, Aloe Vera és Noni juice-val dúsítottuk, tehát a flavonoidok hatását növeltük az Aloe Vera és Noni hatóanyagaival!

Egyaránt ajánlható felnőtteknek, időseknek és gyermekeknek is, ugyanis az összetevőket tekintve az immunrendszerünkre lehet pozitív hatással. 
Koleszterinszint csökkentésben lehet szerepe, ugyanis a napi stresszes állapot már gyermekkorban is előidézhet megemelkedett koleszterin szintet.

A flavonoidok elsősorban a gyümölcs héjában – esetenként a színes hús szöveteiben is – valamint a szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. 
Például a citrusfélékben, szója termékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezője, Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében.

 

A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben.

 

A sejtek anyagcseréjének melléktermékeként szervezetünkben szabadgyökök jön­nek létre. Ezek károsítják a sejtmembránokat, rombolják a DNS-t, általában fő okozói az öregedéssel együtt járó fizikai, testi hanyatlásnak.

 

 

Legjelentősebb flavonoid források a bogyós gyümölcsök, valamint a leveles zöldségek és hagymafélék. 

Mai ismereteink szerint a növényi élelmiszerekkel elfogyasztott flavonoidok hatása egészségvédő és betegségmegelőző. Élelmiszerekkel történő fogyasztásuk nem jelent kockázatot, ellenkezőleg, segíti a szervezetben fenntartani azt az egyensúlyt, amely a károsító hatások és belső védelmi rendszer között fennáll az egészséges szervezetben.
A flavonoid tartalmú készítményekkel megelőzhetjük a nemkívánt szív- és érrendszeri problémák és a daganatos elváltozások kialakulását.

forrás: nepgyogyaszat.com/letfontossagu-osszetevok/flavonoidok.html

 

A Morinda citrofolia/ Noni összetevői és azok esetleges hatásai:

  • A B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, szükségesek a szervezet oxidatív anyagcseréjéhez, valamint nélkülözhetetlenek a megfelelő vérképzéshez, a bőr és a haj épségének megőrzéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez.
  • Béta-karotin Hatékony antioxidáns, az A-vitamin provitaminja. A köröm, a haj és a bőr egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik.
  • Folsav Alapvető fontosságú a vérképzésben, a sejtképződésben, a sejt örökítő anyagainak képzésében, az idegrendszer működésében.
  • E vitamin Védi a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek a sejtfalak szerkezetét, illetve a sejtek alkotórészeit roncsolják, és az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért is felelősek.
  • C-vitamin Igen hatékony antioxidáns, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, segíti a vas felszívódását, részt vesz az érrendszer épségének fenntartásában.
  • Biotin más néven H vitamin Elengedhetetlen az alapvető tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék, zsírok) anyagcseréjéhez és a haj szerkezetének védelméhez
  • Kalcium: részt vesz a csontépítésben.
  • Magnézium: az izmok megfelelő működését segíti elő
  • Nátrium: A szervezetünk folyadékháztartását szabályozza, a klórral és a káliummal együttvéve. Az izomműködésben, az izmok „ingerelhetőségében" játszik szerepet. Vérnyomás szabályozásában játszik fontos szerepet
  • Kálium: A szervezetünk folyadékháztartásának szabályozásában játszik szerepet, a savak és a lúgok egyensúlyának megtartásával
  • Cink: szerepet játszik az idegrendszer és a meddőség gyógyításában.
  • Mangán: szükséges a megfelelő csontszerkezet, a normális izomreflex kialakulásához, a központi idegrendszer normális működéséhez.
  • Vas: a vörösvértestek, az enzimek képzésében játszik szerepet.
  • Réz: a vas hemoglobinba épülését segíti.
  • Jód: a pajzsmirigy működését befolyásolja.
  • Szelén: lassítja a szövetek öregedését.
  • Króm: közreműködik a szénhidrát-anyagcserében, elősegíti a növekedést.
  • Molibdén: pozitív hatással van közérzetre.

 

Tápérték/Nutritional value:

Megnevezés 40 ml
100 ml *NRV % 40 ml/100 ml
Energia: 145,2 kJ/34,4 kcal 363 kJ/86,07 kcal 1,72/4,3
Zsir: 0,14 g 0,34 g 0,2/0,4
- amelyből telített zsírsavak: 0,08 g 0,2 g 0,4/1
Szénhidrát: 7,64 g 19,1 g 2,9/7,3
- amelyből cukor: 
7,32 g 18,3 g 8,1/20,3
Fehérje:  0,28 g 0,71 g
0,5/1,4
Só: 0,01 g 0,025 g 0,1/0,4
C-vitamin: 180 mg 450 mg
225/562 
B6-vitamin: 2 mg
5 mg
142/357
Folsav: 200 mcg
500 mcg
100/250
B5-vitamin: 6 mg
15 mg
100/250
Biotin: 150 mcg
375 mg
300/750
B12-vitamin: 3 mcg
7,5 mcg
120/300

*NRV %: beviteli referenciaérték felnőttek esetében

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS: 
Ajánlott fogyasztás: Napi 40 ml fogyasztása ajánlott, 120 ml vízben elkeverve, étkezés előtt. Fogyasztás előtt felrázandó!

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen! Felbontást követően hűtőben tárolandó és 2 hónapon belül elfogyasztandó!

A termék tartalmaz:
Aloe Vera levél juice: 42%
Gyümölcslé mix (1:12): 28%
Noni gyümölcslé: 22%

A vegyes gyümölcs és zöldséglevet gyermekek és idős emberek is fogyaszthatják!

 

ÖSSZETEVŐK:
Aloe Vera levél juice, gyümölcslé mix: almalé koncentrátum, narancslé koncentrátum, citromlé koncentrátum, szőlőlé koncentrátum, fekete répa-lé koncentrátum, málnalé koncentrátum, feketeribizlilé koncentrátum, cseresznyelé koncentrátum, feketeáfonyalé koncentrátum, szederlé koncentrátum, bodzalé koncentrátum, aroma, pektin, szentjánoskenyérmag gumi, C-vitamin, Noni gyümölcslé, gyümölcscukor, tartósítószer: kálium-szorbát, kalcium-pantotenát (B5-vitamin), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), folsav, biotin, cianokobalamin (B12-vitamin)

 

Egyes összetevők hatása:

 

Citrusok

A különféle Citrusok a legrégebben és egyben a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök. A gyümölcsök külső terméshéja illóolajat tartó mirigyekben gazdag, és a belőle kinyert, limonénban gazdag illóolaj elsősorban emésztésjavító és nyugtató  hatásokkal rendelkezik. A Citrus-gyülmölcsök, így a táplálkozási értéke is a rostokban, a vitaminokban (elsősorban a C-vitaminban), a növényi savakban, az ásványi anyagokban és a bioflavonoidokban rejlik. Rendszeres fogyasztása elsősorban a szervezet számára nélkülözhetetlen, antioxidáns, antikarcinogén és stressz-védő hatású C-vitamin pótlásában van.

 

Áfonya

Az áfonya is az a gyümölcs, amely rendkívül nagy megbecsülésnek örvend a népi gyógyászatban. Kiemelkedően magas a káliumtartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor, C-vitamin.
Igen magas ásványi só, fém és nyomelem tartalma, aminek következtében igen csak sokrétű az alkalmazása a gyógyászatban. Tudományosan is elfogadott a szív és érrendszeri betegségek gyógyítójának, illetve a látószervünk különféle betegségeire használják, valamint baktériumölő hatása is ismert.

 

Bodza

A növény gyógyászati felhasználása: lázcsillapító, izzasztó hatása miatt kitűnő szer a meghűléses megbetegedéseknél és az influenzánál.

Mivel vizelethajtó, ez a tulajdonsága felhasználható magas vérnyomásnál, lábduzzanatoknál. A meghűléses betegségeknél előforduló izomfájdalmak és emésztési zavarok gyógyítására használt teakeverékek egyik alkotóeleme.

 

Fekete ribiszke

A levéldrog flavonoidokat, procianidineket, illóolajat és C-vitamint tartalmaz. A gyümölcstermés a C-vitamin mellett E- és B-vitamint, valamint karotint és vasat is tartalmaz.

Felhasznált irodalmak: Babulka Péter: gyógynövényhasználat az Európán kívüli népek körében és a modern gyógyszerkutatás

 

Aloe Vera

Az Aloe Vera már az ősidőktől kiváló gyógynövénynek számít. A testünkben található kb. 350 féle vegyületből eddig több mint 240 hasznos hatóanyagot azonosítottak benne. Különleges tulajdonsága, hogy alkotórészeinek egymáshoz viszonyított aránya tökéletesen igazodik szervezetünk igényeihez.

Tartalmazza a D-vitamin kivételével az összes vitamint, 20-féle ásványt, 18-féle aminosavat, sok élelmi rostot, baktérium-, vírus- és gombaölő anyagokat, fitohormonokat és enzimeket.

B5-, B6- és B12 szükségesek a szervezet oxidatív anyagcseréjéhez, nélkülözhetetlenek az idegrendszer megfelelő működéséhez.

 

B5 vitamin/pantoténsav

A B-vitamin-komplexhez tartozó antioxidáns hatású vegyület a pantoténsav, amit B5 vitaminnak is neveznek.  Hiánytünetei között említhető pl. a fokozott hajhullás. Fontos szerepe van a hámszövet ellenállóképességének megtartásában és a seb gyógyulási folyamatának felgyorsításában.

 

C-vitamin

Talán legismertebb vitaminunk a C-vitamin, melynek beviteléről és pótlásáról a legtöbben rendszeresen gondoskodnak. Hiánya számos betegség ill. tünet (fogínysorvadás, fogínyvérzés, légúti fertőzések, izületi- izombántalmak, csontritkulás, bőrpanaszok, lassú sebgyógyulás stb.) kialakulását eredményezheti.  Antioxidáns vitamin, aminek az oxidált E-vitamin regenerálásában is szerepe van. Részben antioxidáns hatásával hozható összefüggésbe az is, hogy egyes vizsgálatok szerint szerepe van a szervezet öregedési folyamatának lassításában.

 

Biotin

A biotin (H-vitamin, koenzim R) egy vízoldékony, kéntartalmú vitamin, amely a B-vitamin-komplex család tagja. Kémiai szerkezetét az 1940-es években írták le. A táplálékokkal bevitt biotin szabadon, vagy fehérjéhez kötötten fordul elő. A vékonybél felső szakaszán csak a szabad formája szívódik fel. A veséken keresztül a vizelettel ürül, ugyanakkor a széklettel még több mennyiség távozik. Ez azzal magyarázható, hogy a bélbaktériumok is szintetizálják, amely formája azonban nem hasznosul. Felszívódási vesztesége kb. 50%.

 

Miért van rá szükség? Nélkülözhetetlen a normális szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcseréhez, a bőr egészséges állapotának fenntartásához, szerepe lehet a kopaszodás és az őszülés lassításában, enyhítheti az izomfájdalmakat, csökkentheti a bőrproblémákat. Hiánya esetén étvágytalanság, bőrgyulladás, a szőrzet kihullása, zsíranyagcsere-zavarok, izomfájdalmak jelentkezhetnek. Túladagolás tünetei eddig nem ismeretesek. 

Forrás: (WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember)

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14505/biotin-h-vitamin

 

Figyelem!
A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! A javasolt napi adagot ne lépjük túl!
 
 
Ellenjavallatok: nem ismeretesek!
Mellékhatások: nem ismeretesek!
 
11 190 Ft
Flavonoid Komplex 250 ml

Kombucha koncentrátum 9 gyümölcslé sűrítmény flavonoid tartalmával. A Kombuflavonoid egy antioxidáns bomba. A készítmény biztosítja a kombucha koncentrátum és a 9 gyümölcslé sűrítmény kedvező, egészségmegőrző, megújító tulajdonságait. Csak az élénk szín megtartása mellett garantálja minden flavonoid készítmény a hosszú távú természetes antioxidáns hatást. A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok, amelyek elsősorban a gyümölcs héjában, szárában, kocsányában és magjában találhatók. Ezek az anyagok képezik az antioxidáns hatás gerincét. A természetben a káprázatos élénk színek az erőt, az energiát és az antioxidáns hatást jelképezik.

 
9 246 Ft
Goji bogyó étrend-kiegészítő kapszula- 60 db

A szuperélelmiszerek közé tartozó Goji bogyó (Lycium chinense, Lycium barbarum), kevésbé ismert nevén a farkasbogyó vagy közönséges ördögcérna a természet tápanyagokban egyik legdúsabb gyümölcse. A tradicionális keleti gyógyászok energiamegőrző, látásjavító és keringésjavító hatásai miatt évszázadok óta alkalmazzák.

A Goji bogyó előnyeit még a "Shen Nong Ben Cao Jing" is említi (Kr.e. 200 körül), amely egy ősi kínai gyógynövénylexikon. A könyv a gyógynövények mellett részletesen bemutatja a Shen Nong, mitikus kínai császár gyógyászati és mezőgazdasági tudását.

 

goji bogyó

A Goji élőhelye és megjelenése

A Goji Ázsiában őshonos, azon belül is Kína legkisebb tartományában, Ningxia-ban terem a legtöbb belőle, amit emiatt a Goji bogyó őshazájának is neveznek.

A Goji a burgonyafélék családjába tartozó lombhullató cserje, amely 2-3 méter magasra nő. Rendkívül igénytelen növény, a +40°C-ban épp úgy jól érzi magát, mint a -40°C-ban. A növény termése, a Goji bogyó júliustól októberig szüretelhető. Hosszúkás, 1-2 cm-es, narnancsos-vöröses színű és lédús, ez a bokor legértékesebb része, amely amellett, hogy előnyösen hat egészségünkre, finom is. A Goji bogyó kellemes, édeskés ízű (leginkább az áfonyára, mazsolára hasonlít), így akár nyersen, akár aszalva is fogyasztható. A termést gyümölcslé és tea formájában is gyakran feldolgozzák, a kínai konyhában számos étel összetevője, sőt, köretként is fogyasztják. Mindemellett jelentős mértékű az étrend-kiegészítőként történő felhasználása is, amelyet a bogyó kivonatából készítenek.

A bogyós termés mellett használják a növény levelét (teaként vagy levesként), illetve gyökerének szárított kérgét is (elsősorban bőrbetegségek és gyulladások kezelésére).

Mit tartalmaz a Goji bogyó?

A Goji bogyó rendkívül gazdag vitamin- és ásványi anyag, poliszacharid, aminosav és omega-3 zsírsav-forrás. Alacsony a kalóriatartalma, zsírszegény, több mint 21% rostot, közel 20 féle aminosavat és esszenciális zsírsavat tartalmaz, és antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb az élelmiszerek között, közel 10-szerese a narancsénak. A narancshoz képest C-vitamin tartalma is jóval, 3-szor magasabb, ezzel a Goji bogyó tartalmazza a legkoncentrálabb formában ezt az alapvető vitamint. Káliumtartalma is kimagasló, a banánhoz képest 4-szeres mennyiséget tartalmaz.

A Goji bogyó szárított formájának tápanyagtartalma (100g)
Energia 362,2 kcal
Szénhidrát 57,82 g
LBP poliszacharidok 5-7 g
Fehérje 11,7 g
Vitaminok
B1-vitamin  153 mcg
B2-vitamin  1,3 mg
B3-vitamin 4,3 mg
C-vitamin 29 mg
Karotenoidok
Zeaxantin 162 mg
Lutein 0,6 mg
Béta-karotin 7,4 mg
Béta-cryptoxanthin 10 mg
Likopin 1,4 mg
Ásványi anyagok
Kalcium 112 mg
Magnézium 109 mg
Vas 9 mg
Kálium 1132 mg
Germánium 124 mcg
Króm 30 mcg
Cink 2 mg
Szelén 50 mcg

A Goji bogyó gyógyhatásai

A Goji bogyó számos kutatás alapját képezte már, leginkább közérzetjavító, neurológiai és pszichológiai hatásai, valamint gyomor-bélrendszeri funkciókat és a szív- és érrendszeri egészséget támogató hatásai miatt.
 

Erősíti az immunrendszert és segít az influenza elleni védekezésben

A Goji bogyónak magas a C- és az A-vitamin tartalma, antioxidánsként is kiemelkedő, immunerősítő hatású növény. E tápanyagok az immunrendszer építésének kulcsai, melyek együttesen hozzájárulnak a gyakori betegségek megelőzéséhez (pl. megfázás, influenza). A Goji bogyóban található antioxidánsok közül a karotinoidok, mint például a zeaxantin és a C-vitamin prekurzorok a legszélesebb körben kutatott összetevők. Ezen vegyületeknek magas szintje adja a Goji méltó hírnevét, hiszen ezeknek tulajdoníthatók jelentősebb egészségügyi hatásai: a tumornövekedést gátló hatás, a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó citokin-szint csökkentése és a káros toxinok semlegesítése.
 

Segít a szem és a bőr egészségének megőrzésében

A Goji bogyó előnyei közül kiemelkedő a makula degenerációval szembeni védelem, amely az idősebb korosztály vakságának vezető oka. A Goji bogyó a makula degeneráció természetes kezelésében kiemelkedő szerepet tölt be, mivel magas antioxidáns tartalmánál fogva (melyek közül e tekintetben kiemelendő a zeaxantin) előnyösen hat a látásra, sőt, a bőr egészségére is. Segíthet megakadályozni ugyanis az UV fény károsító hatásait, semlegesíti a szabad gyököket és az oxidatív stressz egyéb formáit.

Az American Academy of Optometry & Vision Science folyóiratban megjelent egyik tanulmány megállapította, hogy a Goji bogyó juice 90 napos fogyasztása jelentősen megnöveli a zeaxantint és az antioxidáns szinteket a vérplazmábam, ami védi a szemeket a hypopigmentációtól és az oxidatív stressz vegyületek felhalmozódásától, amelyek károsíthatják a makulát. További vizsgálatok azt mutatják, hogy a Goji bogyó védi a retinát, így egyfajta természetes kiegészítő kezelésként szolgálhat zöldhályog (glaukóma) esetén.
 

Védi a májat

A Goji bogyóról azt tartják, hogy májvédő hatású, és más gyógyhatású növényekkel, gombákkal (pl. ganoderma) együtt kiválóak a máj tisztítására. A Goji bogyóban található cerebrozid vegyületek megőrzik a máj mitokondriális glutation szintjét, ezáltal csökkentik a sejtkárosodás mértékét e létfontosságú szervünkben. A bogyók germánium tartalma, az anitoxidánsok és poliszacharidok szintén jótékony hatást gyakorolnak a májműködésre.


Energizáló, hangulatjavító

A Journal of Alternative and Complimentary Medicine tanulmánya szerint a Goji bogyóból készült gyümölcslé rendszeres fogyasztása növeli az energiaszintet, a hangulatot és javítja az emésztést. Azok a résztvevők, akik a vizsgálatban két hétig fogyasztották a Gojiból készült juice-t, az általános közérzetük javulásáról, emelkedett energiaszintről és a jobb emésztőrendszeri működésről számoltak be.  A Goji fogyasztását emiatt edzések előtt is ajánlják.
 

Hozzájárul a vércukorszint szabályozásához

Különösen hasznos étrend-kiegészítő a Goji cukorbetegek számára, hiszen a bizonyítékok azt mutatják, hogy a javítja az inzulinérzékenységet, és képes kiegyenlíteni a szervezet vércukorszintjét. Ráadásul a cukorbetegség egyik leggyakoribb szemészeti szövődménye, a diabéteszes retinopátia esélye is csökkenthető a Goji bogyó által, köszönhetően a látásra gyakorolt előnyös hatásainak.

 
3 800 Ft