Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- KARÁCSONYI AJÁNLATAINK
- CSALÁDI KISZERELÉSŰ VITAMINJAINK
- BIYOVIS termékek
- DuoLife - Prémium Étrendkiegészítő
- DXN-GANODERMA készítményeink
- ENERGY Bioinformációs termékek
- JUST-NAHRIN
- USA medical
- ZINZINO
- Aromaterápia
- Szépségápolás
- PRÉMIUM MINŐSÉGŰ ARCÁPOLÁSI TERMÉKEINK
- Gyógyhatású készítmények,Gyógykrémek
- ALLERGIA
- ARANYÉR
- AKTIVITÁS, ENERGIA, ÁLTALÁNOS JÓ KÖZÉRZET
- BŐRPROBLÉMA, HAJ, KÖRÖM
- CSONT, PORC, IZOM, ÍZÜLET
- DEMENCIA
- ELEKTROSZMOG
- FEJFÁJÁS, MIGRÉN
- FOGYÓKÚRA, ZSÍRÉGETÉS, DIÉTA
- FÉRFIAKNAK
- NŐKNEK
- GYERMEKEKNEK
- GYÓGYGOMBÁK
- IMMUNRENDSZER, ANTIOXIDÁNSOK
- KONCENTRÁCIÓ,MEMÓRIA,STRESSZ, ALVÁS
- PAJZSMIRIGY
- PRO- ÉS PREBIOTIKUMOK,ENZIMEK
- SZÁj-és FOGÁPOLÁS
- SZEM-FÜL
- SZÍV-ÉRRENDSZER, VÉRNYOMÁS
- VESE-HÚGYUTAK, TERMÉSZETES VÍZHAJTÁS
- VÉRCUKOR
- VITAMINOK,ÁSVÁNYI ANYAGOK
- TISZTÍTÁS,MÉREGTELENÍTÉS,EMÉSZTÉS
- Tematikus csomagajánlataink
- Élelmiszerek
- Mediterrán ízek
- KÖRNYEZETBARÁT HÁZTARTÁS, KÖRNYEZETVÉDELEM
- ANATÓMIAI, GYÓGY- ÉS KOMFORT PAPUCSOK
- Könyvek
- Ajándékok, használati tárgyak
- Ajándékutalványok
- Víztisztítók, Műszerek, Készülékek, Eszközök
- ÁLLATOKNAK
- MASZKOK
- COLLANGO - KOLLAGÉNKÉSZÍTMÉNYEK
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Termék részletek
VITAKING - Brokkoli kivonat 60 db
A brokkoliban található szulforafánnak jelentős szerepe van sejtjeink öregedési folyamatainak
lassításában, kiváló antioxidáns tápanyag.
Különösen gazdag C-vitaminban és karotinban, de megtalálható még a B1-, B2-vitamin, a folsav (B9), a niacin (B3), a pantoténsav (B5) és a tokoferol, más néven az E-vitamin is. A brokkoli ásványi anyagai közül igen jelentős a kálium, a kálcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A jelentős ásványi anyag és a változatos vitamin tartalma mellett a brokkoli gazdag még növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban is.
A brokkolit a C-vitamin, folsav, β- karotin tartalma miatt rákprevenciós étrendekben alkalmazzák. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöldebb a brokkoli virágzata annál több C- vitamint és β- karotint tartalmaz. A brokkoliban található meg a legnagyobb mennyiségben a szulforafán vegyület. A szulforafán egy kemopreventív anyag, mely segíti a szervezetet, hogy beinduljanak a daganatos sejtek elpusztítását elősegítő folyamatok, valamint támogatja a méregtelenítésben igen jelentős enzimek működését, mely által a szervezetből hamarabb eltűnnek a rákkeltő anyagok. A szulforafán vegyület nagyon fontos tulajdonsága még, hogy elpusztítja a Helicobacter pylori nevű baktériumot, mely a fekély és a gyomorrák kialakulását idézheti elő. A növényben megtalálható még a kampferol vegyület is, mely gátolja a petefészekrák kialakulását. A brokkoli hatóanyagai nem csak az egyes rákfajták kialakulását gátolhatják meg, de csökkentik az áttétképződés esélyeit is. A brokkoli fogyasztása a pajzsmirigyre is jótékony hatással van, mert gátolja a túlzott hormontermelést, mely az izotiocianát vegyületnek köszönhető.
lassításában, kiváló antioxidáns tápanyag.
Különösen gazdag C-vitaminban és karotinban, de megtalálható még a B1-, B2-vitamin, a folsav (B9), a niacin (B3), a pantoténsav (B5) és a tokoferol, más néven az E-vitamin is. A brokkoli ásványi anyagai közül igen jelentős a kálium, a kálcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A jelentős ásványi anyag és a változatos vitamin tartalma mellett a brokkoli gazdag még növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban is.
A brokkolit a C-vitamin, folsav, β- karotin tartalma miatt rákprevenciós étrendekben alkalmazzák. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöldebb a brokkoli virágzata annál több C- vitamint és β- karotint tartalmaz. A brokkoliban található meg a legnagyobb mennyiségben a szulforafán vegyület. A szulforafán egy kemopreventív anyag, mely segíti a szervezetet, hogy beinduljanak a daganatos sejtek elpusztítását elősegítő folyamatok, valamint támogatja a méregtelenítésben igen jelentős enzimek működését, mely által a szervezetből hamarabb eltűnnek a rákkeltő anyagok. A szulforafán vegyület nagyon fontos tulajdonsága még, hogy elpusztítja a Helicobacter pylori nevű baktériumot, mely a fekély és a gyomorrák kialakulását idézheti elő. A növényben megtalálható még a kampferol vegyület is, mely gátolja a petefészekrák kialakulását. A brokkoli hatóanyagai nem csak az egyes rákfajták kialakulását gátolhatják meg, de csökkentik az áttétképződés esélyeit is. A brokkoli fogyasztása a pajzsmirigyre is jótékony hatással van, mert gátolja a túlzott hormontermelést, mely az izotiocianát vegyületnek köszönhető.