Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Energy Bar Nut & Seed

Energy Bar Nut & Seed
7 600 Ft

A mandulával, datolyával, inulinrosttal és szuper magokkal dúsan töltött, nagyszerű ízű Energy Bar (energiaszelet) tökéletes edzés előtt vagy után, illetve menet közben is. Természetes, vegán, GMO-mentes és csak természetben előforduló cukrokat tartalmaz. 

Finom energiaszeletünk tökéletes és egészséges fogás edzés előtt, után vagy útközben fogyasztva. Telis-tele mandulával, datolyával és egy maroknyi szuper maggal, mint a chiamag, a quinoa, a tökmag és a szezámmag – rosttartalmát inulinnal növeltük a tökéletes hatásért.

A hozzávalókat egészségtudatos emberek környezetbarát farmokról válogatták össze. Természetesen vegán, GMO-mentes és csak természetben előforduló cukrokat tartalmaz.

FŐBB ELŐNYÖK

  • MAGAS ENERGIATARTALOM – gyors és hosszantartó „üzemanyag“
  • MAGAS ROSTTARTALOM1 – a 10 g hasznos rost jó hatással van szervezetünkre
  • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL – jusson energiához a cukor utáni vágy nélkül
  • VEGÁN – mindenki fogyaszthatja
  • GMO- ÉS NÖVÉNYVÉDŐSZER-MENTES – biztos lehet benne, hogy a legjobb alapanyagok felhasználásával készült
  • WADA-BARÁT – a sportolók is biztonságosan fogyaszthatják a szeleteket, amelyekben nincsenek tiltott összetevők

AKTÍV ÖSSZETEVŐK

26% MANDULA
A mandula tápanyagokban, E-vitaminban, mangánban és magnéziumban gazdag. Nagyszerű réz-, foszfor-, niacin-, rost- és andioxidáns-forrás. Más csonthéjasokhoz képest magasabb a tápanyagtartalma és nagyobb mennyiségben tartalmaz hasznos, egyszeresen és többszörösen
telítetlen zsírsavakat, antioxidánsokat. A mandula természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.

20% DATOLYA
A datolya kiváló vas-, rost-, A-vitamin- és káliumforrás. Az alapvető ásványi anyagok, mint a kalcium, foszfor, nátrium, magnézium és cink a világ egyik legegészségesebb ételévé teszik. A datolya nagy mennyiségben tartalmaz oldható rostokat, ami nélkülözhetetlen az egészséges bélműködéshez, illetve az étel kényelmes áthaladásához a bélcsatornán. A datolya természetesen előforduló cukrokat, például glükózt, fruktózt és szacharózt tartalmaz. Ezért
tökéletes nassolnivaló, ha gyorsan energiára van szükség.

8% TÖKMAG
A tökmag rendkívül sokféle antioxidáns hatású növényi tápanyagot tartalmaz, így fenolsavakat és polifenolokat (pl. lignin) is. A tökmag egészségmegőrző hatású növényi fitoszterolokat is tartalmaz. A tökmag kiváló cink-, vas-, foszfor-, magnézium-, mangán- és rézforrás. Éppen azért a fenti tápanyagok beviteléhez az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is ajánlja a fogyasztását. Emellett a tökmag rengeteg élelmi rostot, fehérjét és esszenciális omega-3
és omega-6 zsírsavat tartalmaz.

6% SZEZÁMMAG
Tápanyagtartalmának, vitamin- és ásványianyag-, illetve természetes olajtartalmának, valamint a kalciumból, vasból, magnéziumból, foszforból, mangánból, rézből, cinkből, rostokból, tiaminból, B6-vitaminból, folsavból, fehérjéből és triptofánból álló organikus alkotóelemeinek köszönhetően a szezámmag pozitív élettani hatásokkal rendelkezik. A szárított, egész szezámmagok 23%-ban szénhidrátból állnak, továbbá 12% élelmi rostot, 50% zsírt és 18% fehérjét tartalmaznak.

6% QUINOA
A quinoa magas fehérjetartalmú, és egyike azon kevés növényi eredetű táplálékoknak, amely mind a kilenc esszenciális aminosavat is tartalmazza, vagyis kiváló fehérjeforrás. Nagyobb mennyiségű és jobb minőségű fehérjét tartalmaz, mint a legtöbb szemes gabonaféle. Rost-, magnézium, B-vitamin-, vas-, nátrium-, kalcium, foszfor-, E-vitamin és flavonoidtartalma (növényi
antioxidáns) is magas.

5% CHIAMAG
A chiamag rendkívül gazdag tápanyagokban, továbbá nagyszerű löketet ad az energiaszintnek, éppen ezért is válhatott az egyik legnépszerűbb szuperétellé az egészségtudatos emberek körében. A chiamag igen hasznos, ami leginkább magas rost-, omega-3 zsírsav-, fehérje-, A-, B-, E- és D-vitamin- és ásványianyag-tartalmának (például kén, vas, jód, magnézium, mangán,
niacin, és tiamin) köszönhető; emellett rendkívül gazdag antioxidánsokban.

5 % INULIN
Az inulin oldható élelmi rost, ami számos növényben megtalálható, de leggyakrabban cikóriából állítják elő. A természetesen előforduló poliszacharidot/fruktánt a szervezet nem dolgozza fel, ezért az inulin csak minimális hatással van a vércukorszint emelkedésére. Javítja a kalcium
felszívódását, és valószínűleg a magnéziumét is, miközben hozzájárul a hasznos bélbaktériumok szaporodásához.


TÁPÉRTÉK

(a 2008/100/EK és 2011/1169/EK EU irányelvek alapján):
  per 100 g per 40 g
Energia 1699 kJ / 410 kca 679 kJ / 164 kcal
Zsír 23,5 g 9,4 g
ebből telített zsír 2,6 g 1,0 g
Szénhidrát 28,1 g 11,3 g
ebből cukor 15,8 g 6,3 g
Rost 26,0 g 10,4 g
Fehérje 11,1 g 4,4 g
0,05 g 0,02 g