Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Vitamin Bottle Borágó magolaj csepp 30 ml

Vitamin Bottle Borágó magolaj csepp 30 ml

A népi gyógyászatban évszázadokkal ezelőtt is a bátorság fokozására, a szorongás, melankólia oldására használták. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, Omega zsírsavakban, hozzájárul többek között a szív-, és érrendszer egsézséges működéséhez, az erek épségének megőrzéséhez.
Több tanulmány vizsgálja a változókor tünetei enyhítésében játszott hatásait.

Mennyiség: 30 ml

Adagolás: Napi 10 csepp felnőtteknek, napi 5 csepp Gyermekeknek közvetlenül vagy étlehez adagolva

Kiemelt előnyök

- Antidepresszáns
- Rheumatoid arthritis
- Ekcéma, dermatitis
- Raynaud-, és Sjögren szindrómák

Rövid ismertető

 

Borágó a mediterrán területek vadon termő növénye. Mára elterjedt szerte a világban, Nagy Britanniától Észak-Amerikáig. A bátorsággal hozták összefüggésbe. A katonákat borágóval ízesített borral készítették fel a csatára. Az eredetileg kelta szó jelentése „bátorság”. A népi gyógyászatban elsősorban a melankolikus hangulat oldására, a szomorúság eloszlatására alkalmazták. Az ókori görög gyógyító, Dioszkoridesz így vallott róla: „A Borágó felvidítja a szívet és kiemel a depresszióból.”
A Borágó növény évezredek óta ismert, azonban magjának olaja csak az elmúlt évtizedben vált népszerűvé. Az Omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavat hidegen sajtolással nyerik ki a magból. 25-30%-ban gamma linolénsavat hordoz, amely fontos szerepet tölt be az artériafal épségében, ezzel képes megelőzni a szív-érrendszeri betegségek kialakulását. Emellett szerepet játszik a női változókor kellemetlen tüneteinek – különösen a hőhullámok – enyhítésében.
Napjainkban a Borágó magolaj-at gyulladáscsökkentésre is alkalmazzák. Az alábbi betegségek kiegészítő kezelésében játszhat szerepet:
  • rheumatoid arthritis (ízületi gyulladás)
  • atópiás (ismeretlen eredetű) ekcéma
  • gyermekkori seborrhoeás dermatitis (bőrgyulladás)
  • Raynaud-kór (kapilláris erek görcsös beszűkülése következményes fájdalommal)
  • Sjögren szindróma (pajzsmirigy betegség)
A Borágó magolaj gamma-linolénsav tartalmának köszönhetően a vérlemezkék összecsapzódását is gátolja. Emellett a sejtmembrán falának rugalmasságát fokozza és erősíti az immunrendszert. Legújabb kutatások az öregedési folyamatok késleltetésében, a bőr ráncainak kisimításában és a másnaposság kezelésében kifejtett lehetséges szerepére irányulnak.
A Borágó magolaja gazdag ásványi anyagokban, Kalciumban, Káliumban, bioalkaloidákban,  bioflavonoidokban, esszenciális zsírsavakban. Hatóanyagai elősegíti a normál koleszterinszint kialakulását.