Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Vitamin Bottle - Barátcserje kapszula 30 db

Vitamin Bottle - Barátcserje kapszula 30 db
2 960 Ft

Aktív összetevői jótékony hatásait számos tanulmány igazolta és vizsgálja a változókor-, menstruációs zavarok-, Premenstruációs Szindróma tünetei enyhítésében, valamint a meddőség elleni küzdelemben. Jótékony hatásai ismertek a pajmirigy egészséges működésének fenntartásában is.

Mennyiség: 30 kapszula

Adagolás: Napi 1 kapszula étkezés előtt

Kiemelt előnyök

- Menopauza tünetei enyhítése
- Hormonháztartás, meddőség
- Premenstruációs szindróma (PMS)
- Pajzsmirigy egészség

Rövid ismertető

 

Barátcserje növényt alapvetően hormonális zavarok kezelésére használták. Megfigyelték, hogy hatására  lényegesen csökkent a meddőség, a  menstruációs, klimaxos panaszok száma és mértéke.

Az egyik legismertebb orvosi lap, a British Medical Journal  közölte, hogy  1634 nőbetegben ez a készítmény csökkentette az ún. premenstruációs tüneteket, rendezte a menstruációs  zavarokat és jelentősen csökkentette a meddőséget is.  Ezt a megfigyelést egészítették ki azzal, hogy a csökkent pajzsmirigy működésben szenvedők számára is kedvező hatásúnak bizonyult, jelentősen mérsékelte az autoimmun gyulladás tüneteit is. Ezt a növényi kivonatot javasolta 2010-ben az európai orvosok szövetsége is.

A barátcserjében különböző biológiailag hatásos anyagok vannak, többek között flavonoidok és  glükozidok. Fontos tudni, hogy hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának éppen az a lényege, hogy az agyalapi mirigy működését serkenti, szabályozza – különösen az LH -hormon (luteotrop hormon) szintet növeli. Ez közvetett módon fokozza a szervezet progeszteron-termelését – ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti.

Lényegesen javítja meddőség esetén a fogamzás esélyét. Fontos megállapítás volt az is, hogy a  prolaktin szintet viszont csökkenti. Az enyhén megemelkedett prolaktin-szint csökkentése nemcsak néhány meddő nőnél lehet hasznos, de azoknál is, akiknek melle a menzesz előtt nyomásra érzékeny (PMS=premenstruális szindróma).

Ennek a természetes növényi anyagnak hatására csökkent autoimmun pajzsmirigy betegségben az antitestek szintje (TPO elleni antitest) is.